top

Massief parket

Ruijters Parket Showroom

Ruijters Parket Showroom

Ruijters Parket is gespecialiseerd in het leggen van massieve parketvloeren, maar wat houdt dat nu in?
Onder massief parket vallen de volgende vloeren:

Multiplank

Dit zijn brede houten delen met een onderlaag van multiplex, verkrijgbaar in verschillende houtsoorten en ook in een verouderde uitvoering. Deze vloeren zijn geschikt om vast te leggen d.m.v. rechtstreekse verlijming op de afsmeervloer maar kunnen ook zwevend gelegd worden op een ondertapijt.  Deze vloer is ook  geschikt om te leggen op een vloer met vloerverwarming.

Prefab tapisparket

Ofwel parket zonder spijkergaatjes in verschillende houtsoorten in 7, 9 en 13 cm. breed (ook in verouderde uitvoering). Deze vloer is ook  geschikt om te leggen op een vloer met vloerverwarming.

Tapis-parket

Dit is een aanduiding voor een manier van leggen. Er wordt gebruik gemaakt van losse massieve plankjes, die tegen elkaar gelijmd en gespijkerd worden op een spaanplaat ondervloer.

Bourgognevloeren

De nagels worden doorgedreveld en de gaatjes worden opgevuld met een papje van schuurstof van het hout en een bindmiddel. Daarna wordt de vloer geschuurd en gepolijst. Door deze manier van leggen ontstaat een vrijwel naadloze parketvloer, met weinig loopgeluid. Deze vloeren kunnen op verschillende manieren afgewerkt worden: met lak, olie of was. Met deze methode zijn er veel legvarianten, bijv. patroonvloeren zoals visgraat en blokmotief, afgewerkt met verschillende randen.

Bourgogne vloeren

Ook deze vloeren zijn een variant op bovengenoemd tapis-parket. Ze worden op dezelfde manier gelegd, maar de planken zijn breder en wat dikker. Deze vloeren zijn te leveren met een afgeschuinde V-naad, maar ook aaneengesloten.

Bamboeparket
MOSO Purebamboo

Bamboeparket

Behalve parket in een groot aantal houtsoorten hebben wij ook Bamboe parket van het merk Moso. Moso biedt voor elke situatie en elk budget een geschikt produkt: een ruim assortiment bamboe vloeren in diverse kleuren, structuren en afwerkingen.

MOSO Purebamboo bestaat uit één laag (side pressed variant) of drie lagen (plain pressed variant) bamboestrips. Purebamboo is een voordelige vloer die compleet uit bamboe bestaat. Dit type was de allereerste bamboevloer ooit gemaakt. Alle latere varianten stammen af van deze eerste versie.  Zie ook www.moso.nl